Comunicat · Înalta Curte de Casație și Justiție

Comunicatul din 7 mai 2024

privind stabilirea nivelului maxim de salarizare aflat în plată pentru funcții similare

prezumat în vigoare

Data actului
7 mai 2024
Emitent
Înalta Curte de Casație și Justiție
Publicat în
Web
Citează
1 act
Structură
0 articole · 1.997 caractere
Sursă
legislatie.just.ro

Textul nu are o structură pe articole recunoscută și este afișat ca atare.

www.scj.ro

Dosar în care s-a formulat sesizarea: 6533/3/2022

Nr. de înregistrare a sesizării: 1038/1/2024

Data înregistrării sesizării: 07.05.2024

Conținutul sesizării:

În interpretarea și aplicarea

art. 39 alin. (1)

și

(4)

raportat la

art. 6 lit. a) ,

b)

și

c) din Legea-cadru nr. 153/2017 , la stabilirea nivelului maxim de salarizare aflat în plată pentru funcții similare se poate ține cont de drepturile salariale recunoscute altor salariați prin hotărâri judecătorești definitive prin care au fost interpretate și aplicate norme de lege cu aplicabilitate generală, în măsura în care respectiva interpretare a fost ulterior invalidată printr-o decizie obligatorie a Înaltei Curți de Casație și Justiție pronunțată în dezlegarea unei chestiuni de drept?

Minuta

deciziei nr. 40 din 16 septembrie 2024

Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel București – Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal în dosarul nr. 6533/3/2022 și, în consecință, stabilește că:

În interpretarea și aplicarea dispozițiilor

art. 39 alin. (1)

și

(4)

raportat la

art. 6 lit. a) ,

b)

și

c) din Legea-cadru nr. 153/2017

privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, la stabilirea nivelului maxim de salarizare aflat în plată pentru funcții similare nu se poate ține seama de drepturile salariale recunoscute altor salariați prin hotărâri judecătorești definitive prin care au fost interpretate și aplicate norme legale cu aplicabilitate generală, dacă respectiva interpretare a fost ulterior invalidată printr-o decizie obligatorie a Înaltei Curți de Casație și Justiție pronunțată în dezlegarea unei chestiuni de drept.

Obligatorie, potrivit dispozițiilor

art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă .

Textul este prelucrat automat din sursa indicată; numerotarea și legăturile pot conține erori. Referințele subliniate duc la actele citate, așa cum au fost identificate de noi.